badkamerrenovatie schoten

Badkamerrenovatie in Schoten

De bestaande badkamer van deze klanten was aan vernieuwing toe. Samen met de klant werd een rustgevende stijl gekozen en werd de mooie ruimte volledig benut. Een combinatie van rustige kleuren met het warme houten meubel zorgt voor een tijdloze ruimte waarin het aangenaam vertoeven is.

badkamerrenovatie Antwerpen

Badkamerrenovatie te Antwerpen

De afwerking van deze nieuwbouw in Borgerhout was een hele uitdaging. Bouwheer en architect kozen om de betonsteen in het zicht te laten en niet te pleisteren. In de douchezone werd dit waterdicht gemaakt door zeer grote wandtegels en dit tot helemaal boven in de lichtstraat. Gecombineerd met het goudkleurige kraanwerk geeft dit een zeer exclusieve uitstraling.

badkamerrenovatie Zoersel

Badkamerrenovatie te Zoersel

De opdracht van deze klant was zijn bestaande badkamer om te bouwen tot een belevingsruimte die niet onderdoet voor een welness. Voor het kraanwerk werd Jee-O gekozen met een semi-industriële look. Het bad van Villeroy&Boch heeft alle mogelijke massage- en lichttherapie-standen. In de douche werd een Sunshower met zowel UV als IR-staling toegevoegd. Dat alles gecombineerd met eigen maatwerk meubelen, maakt deze badkamer in Zoersel tot een ongelooflijke parel waarin het zalig vertoeven is.

Badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie te Zoersel

Bij deze renovatie werd op vraag van de klant een slaapkamer omgebouwd naar een badkamer. Hiervoor werd in eerste instantie de bestaande ruimte volledig gestript, zodat er mogelijkheid was om de nodige loodgieterij- en elektriciteitswerken te voorzien. Vanaf dan kon er verder worden opgebouwd. Vloeren, de muren bezetten en betegelen, schilderwerken uitvoeren, aansluiten van het kraanwerk, en als laatste het plaatsen van het badkamermeubilair.

Badkamerrenovavtie Schilde

Badkamerrenovatie in Schilde

Deze nieuwe badkamer in Schilde beschikt over een inloopdouche met een vlakke doucheplaat. Om het geheel optisch groter te laten lijken is er gewerkt met een glazen douchewand. Verder werd er ook gekozen voor opbouwkraanwerk en een accenttegel in de douchezone. Een handdoekdroger en meubel met spiegelkast en kolomkast maken de badkamer compleet.

Badkamerrenovatie in Deurne

badkamer renovatie detail bad

Afbeelding 1 van 2

Bij deze renovatie werd voor de vloer gekozen voor een lichtgrijze keramische tegels. Deze werden ook als spatwand gebruikt aan het badkamermeubel en aan het bad. Voor het badkamermeubel is gekozen voor de molto uitvoering in de kleur lichte eik.

Deelrenovatie in Essen: van snookerkamer tot badkamer, dressing en slaapkamer

Omvorming van de snookerkamer tot een badkamer, dressing en slaapkamer 

Wat kan je doen als je een grote polyvalente kamer hebt? Met een deelrenovatie een prachtige master bedroom maken natuurlijk! Onze klant wilde graag van hun grote polyvalente ruimte een master bedroom maken inclusief een op maat gemaakte dressing en badkamer. De ruimte waar we mee mochten werken was 50m2, wat betekende dat we genoeg plek hadden om een mooie indeling te maken. Na ter plaatse te zijn geweest, hebben we ons samen met de klant rond de tafel gezet om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Uit dit gesprek kwam er in samenspraak met de klant een deelrenovatie die optimaal gebruik heeft gemaakt van de ruimte! Hieronder vind je een handig overzicht van de specificaties. Benieuwd hoe we dit precies hebben gedaan? Scroll dan naar onder

Deelrenovatie Essen specificaties 

 • Vloer voor de slaapkamer en dressing
 • Vloer en wandtegels voor de badkamer
 • Binnendeuren voor tussen de kamers
 • Raam
 • Badkamermeubelen
 • Kastindeling
 • Kleuren voor de schilderwerken
 • Behangpapier voor een accentmuur
 • Verlichting

Daarnaast waren werken die ook diende te gebeuren, maar minder opvallen:

 • Uitbraak van de vorige materialen
 • Chapewerken
 • Elektriciteit, zowel aanpassingen aan de zekeringkast als het leggen van leidingen
 • Loodgieterij, zowel aanvoer als afvoer naar de nieuwe badkamer
 • Pleisterwerken daar waar nodig na het leggen van de leidingen

Aanpak deelrenovatie Essen 

Ook een ruime polyvalente kamer in huis? Een deelrenovatie is een perfecte manier om de ruimte in te vullen. Voor dit project hebben we het als volgt aangepakt. Ten eerste hebben we een gedetailleerde opmeting gedaan zodat we de juiste indeling konden maken en de juiste producten konden bestellen. Na het opmeten werden de producten, waaronder de op maat gemaakt kasten, besteld. De laatste werden in onze eigen atelier door onze eigen schrijnwerker gemaakt. Tijdens dit proces wordt het budget altijd op de voorgrond gehouden.

Na het opmeten, hebben we de ruimte verdeeld in een slaapkamer, dressing en badkamer. Dit is een belangrijke stap. Gelukkig hebben we bij Thuismakers de ervaring in huis om de ruimte optimaal te benutten! Daarna hebben we, in samenspraak met de klant, mooie en handige op maat gemaakte kasten in de kamer geplaatst. Deze zijn met op maat gemaakte deuren van elkaar gescheiden, waaronder schuifdeuren. Tot slot hebben we in de slaapkamer een extra raamopening gemaakt voor meer lichtinval.

Voor de badkamer, bestaande uit een inloopdouche, dubbele lavabo met onderkast en toilet, hebben we voor vloerverwarming gekozen en geplaatst. De plaatsing wordt altijd door onze eigen installatiedienst gedaan. Hierdoor kunnen we de prijzen laag houden aangezien we niet een partnerschap hebben met derden.

Tot slot hebben we alles mooi afgewerkt door één muur te behangen als accentmuur en de andere te schilderen.

Meer informatie over deelrenovaties? 

Benieuwd naar hoe zo’n (deel)renovatie er van dichtbij uit ziet? In onze toonzaal in Schilde kan je verscheidenen gerenoveerde kamers zien zoals badkamers, dressing, keukens en veel meer. Daarnaast vind je naast onze toonzaal ook een kijkwoning. Doe hier inspiratie op voor jouw project! Mocht je meer informatie willen hebben dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten die al jarenlang verbouwingen begeleiden adviseren je graag!