• Date: 19 oktober 2019
  • Author Name: Els Diels

Deelrenovatie in Essen: van snookerkamer tot dressing, slaapkamer en badkamer

Omvorming van de snookerkamer tot een dressing, badkamer en slaapkamer 

Wat kan je doen als je een grote polyvalente kamer hebt? Dankzij een deelrenovatie daar een prachtige master bedroom van maken natuurlijk! Dat was ook de wens van onze klanten. Zij wilden van hun grote polyvalente ruimte graag een master bedroom maken, inclusief een op maat gemaakte dressing en badkamer. De ruimte waarmee we mochten werken was 50m2. Dat betekende dat we genoeg plek hadden om een mooie indeling te maken. Na een bezoek ter plaatse, hebben we ons samen met de klant aan tafel gezet om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Uit dit gesprek kwam in samenspraak met de klant een deelrenovatie voort die optimaal gebruik heeft gemaakt van de ruimte! Hieronder vind je een handig overzicht van de specificaties. Benieuwd hoe we dit precies hebben gedaan? Scroll dan naar onder.

Deelrenovatie Essen specificaties 

Daarnaast waren werken die ook moesten gebeuren, maar minder opvallen:

  • Uitbraak van de vorige materialen
  • Chapewerken
  • Elektriciteit (zowel aanpassingen aan de zekeringkast als het leggen van leidingen)
  • Loodgieterij (zowel aanvoer als afvoer naar de nieuwe badkamer)
  • Pleisterwerken (daar waar nodig na het leggen van de leidingen)

Aanpak deelrenovatie Essen 

Ook een ruime polyvalente kamer in huis? Een deelrenovatie is een perfecte manier om de ruimte in te vullen. Voor dit project hebben we het als volgt aangepakt. Eerst voerden we een gedetailleerde opmeting uit, zodat we de juiste indeling konden maken en de juiste producten konden bestellen. Na het opmeten werden de producten, waaronder op maat gemaakt kasten, besteld. Deze laatste werden in ons eigen atelier door onze eigen schrijnwerker gemaakt. Tijdens dit proces wordt het budget altijd op de voorgrond gehouden.

Vervolgens hebben we de ruimte onderverdeeld in een slaapkamer, dressing en badkamer. Dit is een belangrijke stap. Gelukkig beschikken we bij Thuismakers over de nodige ervaring om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten! Daarna plaatsten we de handige, op maat gemaakte kasten in de kamer. Deze zijn van elkaar gescheiden via op maat gemaakte deuren, waaronder schuifdeuren. Tot slot maakten we in de slaapkamer een extra raamopening voor meer lichtinval.

Voor de badkamer, bestaande uit een inloopdouche, dubbele lavabo met onderkast en toilet, kozen we voor vloerverwarming. De plaatsing ervan wordt altijd door onze eigen installatiedienst gedaan. Hierdoor kunnen we de prijzen laag houden, aangezien we niet een partnerschap hebben met derden.

Tot slot hebben we alles mooi afgewerkt door één muur te behangen als accentmuur en de andere te schilderen. Het gehele proces verliep steeds in samenspraak met de klant.

Meer informatie over deelrenovaties? 

Benieuwd hoe zo’n (deel)renovatie er van dichtbij uit ziet? In onze toonzaal in Schilde kan je verscheidene gerenoveerde kamers zien, zoals badkamers, dressing, keukens en nog veel meer. Daarnaast beschikken we ook over een kijkwoning. Doe hier gerust inspiratie op voor jouw project! Graag meer informatie? Dan kan je ons uiteraard altijd contacteren. Onze specialisten die al jarenlang verbouwingen begeleiden, adviseren je graag!

deelrenovatie-essen