Prijsstijgingen en oplopende levertermijnen

Neen, we moeten nog geen rijstwafels als isolatie gebruiken gelukkig! Helaas worden we wel geconfronteerd met moeizame leveringen in combinatie met prijsstijgingen. Hoe gaat Thuismakers hiermee om?

We maken een offerte o.b.v. de prijzen die dan gekend zijn. We tellen hier geen “veiligheidsmarge” bij. Indien de bestelling en keuzes spoedig volgen, is die prijs gegarandeerd tot moment van uitvoering. Zitten er enkele maanden tussen, dan volgt de offerteprijs de officiële bouwindex. Deze stijgt momenteel met ca. 1,5% per maand.

Hoe kunnen we prijzen garanderen tussen bestelling en uitvoering, hetgeen meestal toch enkele maanden is? Thuismakers heeft met alle belangrijke leveranciers de afspraak dat de prijs bij bestelling wordt vastgeklikt en vanaf dan dus niet meer de prijsstijgingen volgt.

De langere levertermijnen lossen we op door nog vroeger te bestellen en ook vroeger te laten leveren, zo kopen we onszelf tijd om eventuele ontbrekende producten nog tijdig te herbestellen of nieuwe afspraken met klant en leverancier te maken.

U kan dus met een gerust hart uw verbouwing bestellen, maar weet wel dat elke maand die u wacht, de offerte wellicht een beetje duurder wordt.