Juiste afbraak, de start van een kwalitatieve renovatie!

Wanneer een grondige verbouwing in je huis zich opdringt dan moeten er dikwijls financiële keuzes gemaakt worden. Meestal is de portemonnee immers beperkter dan de wenslijst en daar is niets mis mee. Is de uitbraak (grotendeels) zelf doen dan de oplossing om al een deel te besparen?

Dit kan zeker wel. Een grondige uitbraak van een keuken of badkamer vraagt al snel 2 dagen, die van een hele woning tot een week. En werkuren van ervaren stielmannen zijn duur, een afbraak kost dus al snel enkele duizenden euro’s.

Bij Thuismakers blokken we dit zeker niet af. Wie handig is en over het juiste gereedschap hiervoor beschikt, kan hiermee zeker zelf starten. We willen echter wel waarschuwen om dit niet te onderschatten. Ooit zelf al eens een container van 10m³ gevuld met bouwafval? De Thuismakers vullen dit soms op 1 dag en dat terwijl ze tijdens het afbreken ook al de juiste keuzes maken om nadien vlotter aan technieken en pleisterwerken te starten.

Wanneer je hiermee weinig ervaring hebt, snappen we goed dat je door zelf de handen uit de mouwen te steken, meer budget voor de opbouw wil overhouden. Maar misschien is het dan toch verstandiger om dit door vakmensen te laten uitvoeren en op andere posten je investering nog even uit te stellen of te verminderen. Afbreken is immers, net als alle andere verbouwingswerken, een vak waar kennis voor nodig is.

En ook een ervaren Thuismaker wordt er soms moe van! 😊